Modellen & prognoses

Welk effect heeft een beleidsmaatregel voor uw branche of sector? Wat is de impact van BTW veranderingen binnen uw branche of sector? Gaat uw branche profiteren van lagere administratieve lasten? Hoe gaan opbrengsten, kosten en winsten zich in een branche ontwikkelen?

Maar ook: hoe moeten rijksbudgetten in het kader van decentralisatie ‘eerlijk’ over gemeenten worden verdeeld?

Dit type onderzoeksvragen wordt door Panteia beantwoord met behulp van prognose- en scenariomodellen. Wij hebben niet alleen modellen in huis om beleidsmaatregelen op hun economische effecten te kunnen doorrekenen, maar ook de kennis en ervaring om ‘maatwerk’ modellen te ontwikkelen en toe te passen in ons onderzoek.

Prisma Model

Panteia’s PRISMA model analyseert het bedrijfsleven op het niveau van 20 sectoren, MKB en het grootbedrijf. Met deze sectorgewijze benadering en de mogelijkheid om MKB en grootbedrijf afzonderlijk te analyseren, onderscheidt dit model zich van andere ‘macro economische modellen’ in Nederland.

Panteia is specialist op het gebied van administratieve lasten berekeningen en het toepassen van ‘activity based costing’ technieken. Daarnaast werken bij Panteia ervaren econometristen, die in staat zijn geavanceerde rekenmodellen te ontwikkelen en de resultaten van deze modellen te vertalen naar heldere antwoorden op uw onderzoeksvragen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00