7,5 miljard vierkante meter zelfklevend materiaal per jaar

gepubliceerd: 04-07-2019

Panteia haalt de omzetvolumes per maand of kwartaal op van de leden van de branche. Hierna worden deze gebundeld en geaggregeerd gerapporteerd.

Panteia doet dit voor verschillende brancheorganisaties zo ook voor Finat.

Zelfklevende labels komen op alle plekken in de economie voor. Waar we vroeger vooral dachten aan adreslabels, zien we nu steeds vaker zelfklevende labels op flessen en andere verpakkingen. Maar ook alle pakketten die via webshops worden verstuurd zitten vol met zelfklevende labels. En als je een vliegreis maakt krijg je ook overal stickers op geplakt.

In de industriële productie worden stickers op onderdelen geplakt om productieseries te kunnen achterhalen. En je kan zelfs hele bussen en vliegtuigen met stickers beplakken. In Europa gaat het jaarlijks om 7,5 miljard vierkante meter zelfklevend materiaal.

Finat is de branche-organisatie die in Europa en ook daarbuiten de belangen behartigt voor de bedrijven die actief zijn in deze bedrijfstak. Panteia verzorgt sinds 2003 ieder kwartaal de marktstatistieken. De deelnemers aan dit panel vertegenwoordigen 95% van de totale markt. Vier weken na het sluiten van het kwartaal krijgen zij een gedetailleerd rapport met de gegevens voor 38 landen en 7 productgroepen. In de rapportage is de eigen omzet afgezet tegen die van de hele markt.

De Finat omzetontwikkeling laat eenzelfde patroon zien als de ontwikkeling van het GDP in de OESO-landen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00