App moet zorgen voor vollere schepen op Twentekanaal

gepubliceerd: 07-10-2019

Hoe voller de schepen, hoe minder er nodig zijn. Om leegvaart in het Twentekanaal tegen te gaan bundelen Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Havenbedrijf Twente en de provincie Overijssel de krachten in een app, waarin schippers hun ruim kunnen aanbieden. 

De app, met de naam 4Shipping, werd vorige week gelanceerd en is ontwikkeld door een consortium, bestaande uit 4shipping, Panteia, en het IT-bedrijf SWIS. Zij hebben samen met de gebruikers het platform gerealiseerdDoel ervan is doorstroming en beladingsgraad van binnenvaartschepen op de Twentekanalen te verbeteren, om zo de kanalen meer en beter te benutten. Het is namelijk zonde, zo vinden de partners, dat er meerdere half lege schepen varen. In de app kunnen binnenvaartschippers nu eenvoudig vracht zoeken of een ruim aanbieden op het Twentekanaal. '

Wachttijden
Met een track en trace functie is voor verladers zichtbaar waar de vracht zich bevindt. De schipper krijgt informatie over de route, de verwachte aankomsttijd, wachttijden bij sluizen, ligplaatsen en relevante voorzieningen. Tegelijkertijd geeft het beleidsmakers informatie over ontwikkeling in goederenstromen, vaarbewegingen en bezetting van ligplaatsen. Die informatie is op de site van Havenbedrijf Twente te zien.

Het is het begin van het aanleggen van een digitale infrastructuur voor de gebruikers van de Twentekanalen. De komende tijd komt wordt 4Shipping uitgebreid met meer informatie en andere vaargebieden in Nederland en daarbuiten. ‘We verwachten hiermee een robuuste bijdrage te leveren aan de duurzame economische ontwikkeling van regio Twente, waarbij het aandeel goederenvervoer over water zal stijgen’, laat de provincie Overijssel weten.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00