"Bij Panteia ben ik aan het juiste adres voor meer intellectuele uitdaging"

gepubliceerd: 24-08-2021

Na vier jaar in de gemeentelijke detachering was ik toe aan een nieuwe stap. Ik ging op zoek naar een bedrijf waar ik enthousiast van werd en kwam zo uit bij Panteia. Ik heb wel even getwijfeld – echte onderzoeksrapporten met statistische analyses en termen als validiteit en weging van data, ge[INVALID]erd op wetenschappelijke methoden? Dat is heel wat anders dan het onderzoek van de afgelopen vijf jaar, dat vooral bruikbaar moest zijn met een hopelijk beetje goede verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke respondenten en naar leeftijd. Rapporten waarin zinnen staan als ‘uit ons onderzoek naar huishoudens in schulden komt een ander resultaat dan uit het proefschrift van die en die, omdat we de afhankelijke variabele anders geoperationaliseerd hebben, namelijk’ –  gingen me duizelen. Hoe kan ik in hemelsnaam weten uit welk proefschrift wat is gekomen en hoe hou ik het overzicht van alle relevante literatuur? Lachend zei ik tegen mijn collega’s: ‘ ik vind het wel een beetje spannend hoor, ik heb de afgelopen jaren alleen maar het CBS gequote als bron!’

Maar de mensen bij Panteia waren hartstikke aardig, hadden goede antwoorden op mijn vragen en uiteindelijk verdwenen mijn twijfels als sneeuw voor de zon. Ik ben altijd al een gevoelsmens geweest, en hoe ik het ook beredeneerde, het voelde gewoon goed.

Inmiddels werk ik zo’n 2,5 week bij Panteia. Hoe waren de afgelopen weken, vraag je je af? Nou, dat was zwaar! Ondanks dat ik niet net kom kijken op de arbeidsmarkt, heb ik het gevoel dat er de afgelopen weken veel meer van mijn denkkracht is gevraagd. Het voelt alsof ik nu voor 80% van de tijd aan het nadenken ben, terwijl ik eerder misschien voor 40% of 50% van de tijd nadacht. Hoe komt dat? Nou, met het schrijven van offertes ben je continu bezig om slimme dingen te verzinnen. Zo slim, dat de concurrentie daar niet over heeft nagedacht. Je denkt out of the box, maakt integrale verbindingen, en probeert je onderzoeksopzet zo perfect mogelijk te maken. En dat vraagt meer denkkracht van me dan ‘ongoing business’ zoals het agenderen van een b&w-voorstel of het schrijven van een adviesnota. En gelukkig is dat exact waar ik naar op zoek was: meer intellectuele uitdaging. Meer niet weten hoe ik iets moet gaan aanpakken. Meer in het diepe gegooid worden. En na 2,5 weken weet ik het zeker: daarvoor ben ik bij Panteia aan het goede adres!

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00