Congres Topcorridors

gepubliceerd: 14-05-2019

Donderdag 6 juni aanstaande vindt het Congres Goederenvervoercorridors plaats bij Panteia. 

Insteek van dit congres is om de balans op te maken na anderhalf jaar programma Goederenvervoercorridors : wat is inhoudelijk bereikt, wat komen we tegen op de weg van deze vernieuwing? Wat is nodig om naast infrastructuur ook logistiek, ICT en ruimtelijk-economische planning programmatisch in te zetten voor deze opgave? Wat is de rol van publiek-private financiering? En welke bijdragen kunnen partijen leveren? Deze vragen (en antwoorden) komen allemaal aan bod op 6 juni a.s. U wordt er actief bij betrokken.

 

We want to present and discuss the results and themes of the Dutch Freight Corridor Program, one and a half year after the start.

 

De heren Wim Gideonse (directeur AT Osborne) en Menno Mennist (directeur Panteia) doen de aftrap, gevolgd door de laatste stand van zaken omtrent de Topcorridors door Luc de Vries. Vervolgens geeft de volgende gastspreker Karla Peijs aan welk beleid Europa voert op het gebied van goederenvervoercorridors en wat dit betekent voor Nederland.

 

Onze gastsprekers gaan nader in op het nationale en internationale belang van de corridors en bijbehorende opgaven. De Europese Commissie en de Duitse Deelstaat Nordrhein- Westfalen zullen ook deelnemen. In deelsessies verdiepen we ons onder leiding van:

  • Tertius Hanekamp in de recente Europese projecten (Fluxnet en Vital Nodes), waarbij Knooppunten ruimtelijk ontwikkeld worden als onderdeel van de Europese TEN-T corridors. Hij neemt ons mee met aansprekende voorbeelden en pilots. Tertius shows us results of pilots regarding spatial development in nodes on European freight corridors (in Engels/English)
  • Ruud van Heugten (directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo) in de ruimtelijk-economische ontwikkeling en sturing van Knooppunt Venlo en de toegevoegde waarde van knooppunten voor de goederencorridor.
  • Paul Bleumink (Buck Consultants), Joris Cornelissen (projectleider Truckparkings/RWS) en Theo Heinink (projectleider Clean Energy Hubs/Gelderland) in topvoorzieningen op de corridors: de cases Truck Parkings en Clean Energy Hubs en de rol van publiek-private financiering.
  • Een manager van het Nederlandse bedrijfsleven in de logistieke opgave om bezettingsgraden van vrachtwagens, treinen en schepen structureel te verhogen op de efficiënte corridor. 

PROGRAMMA

Voor het programma klik hier.

Na het programma kunnen jullie uiteraard informeel nog napraten over de middag onder het genot van een drankje en een hapje.

LOCATIE

 
  • Panteia Zoetermeer, Bredewater 26, Zoetermeer (nabij station en A12 – AFSLAG ZOETEMEER Centrum)

Er is nog beperkt plek, graag aanmelden via corridors@minienw.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00