Contract Europees expertnetwerk cultuur en audiovisueel (EENCA) verlengd

gepubliceerd: 11-10-2018

Panteia beheert samen met iSMIT, onderdeel van de VU Brussel, het expertnetwerk cultuur en audiovisueel. Dit naar grote tevredenheid van de opdrachtgever, het DG EAC van de Europese Commissie, die het contract onlangs met twee jaar verlengde.

In de afgelopen twee jaar hebben experts uit het netwerk een groot aantal opdrachten van DG EAC uitgevoerd. Het netwerk is daarbij gegroeid van ruim 20 tot inmiddels 36 experts op zeer verschillende terreinen binnen het brede beleidsterrein cultuur. Opdrachten hadden bijvoorbeeld betrekking op architectuur, de muzieksector, cultureel erfgoed, duurzaam toerisme en de rol van cultuur in de integratie van vluchtelingen. Een deel van de opdrachten is (mede) uitgevoerd door Panteia. De eerste twee jaar zijn afgesloten met het opstellen van een uitvoeringsplan voor de ‘Preparatory Action on Music’, een door het Europees Parlement gefinancierd fonds ter ondersteuning van de muzieksector in Europa.

In de komende twee jaar zullen nieuwe opdrachten worden uitgevoerd, zal het expertnetwerk verder groeien en zal verder gewerkt worden aan het ontwikkelen van de website (www.eenca.eu). Panteia is reeds gestart met de eerste opdracht: bijdragen aan een impact assessment voor het onderdeel ‘cultuur’ in de fondsen die de Europese Commissie in de volgende meerjarenbegroting (de zogenaamde MFF, vanaf 2020) gaat beheren. In de huidige meerjarenbegroting (2014-2020) maakt dit deel uit van het fonds ‘Cultural Europe’.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00