De deeltijdstudie Rechten is een goede aanvulling op wat ik bij Panteia doe binnen het sociale domein

gepubliceerd: 07-07-2021

Mijn naam is Liset van Oeveren, ik woon in Leiden, waar ik tevens in deeltijd de studie Rechten volg aan de Universiteit van Leiden. De studie is een vervolg op de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, die ik aan de Hogeschool van Leiden heb gevolgd. In het derde jaar van deze opleiding heb ik stage gelopen bij de Ombudsman Metropool Amsterdam.

 

Hierna heb hier nog 3 jaar als onderzoeker en tevens portefeuillehouder Belastingen gewerkt. Hier heb ik klachten behandeld over verschillende onderwerpen verspreid over verschillende afdelingen van de gemeente. Het contact met de klager stond bij de behandeling van de klacht centraal, juist omdat het contact met de gemeente vaak onderwerp van geschil was. Hierdoor heb ik  veel ervaring opgedaan met de herbeoordeling van dossiers en het maken van een goede belangenafweging.

 

Als portefeuillehouder deed ik naast incidentele fouten onderzoek naar structurele problemen binnen de afdeling. In 2019 zijn we begonnen met een project naar horecaoverlast in de binnenstad van Amsterdam. Als projectleider heb ik leiding mogen geven aan dit onderzoek, helaas is dit stil komen te liggen als gevolg van de coronamaatregelen die begin 2020 werden ingevoerd. Ik ben toen als klantmanager bij Project JA (Jongeren op de Arbeidsmarkt) bij de gemeente Leiden aan de slag gegaan. Ik hield mij bezig met de re-integratie van jongeren op de arbeidsmarkt, om dit te realiseren had ik contact met o.a. trainers, maatschappelijke organisaties en scholingsadviseurs.

 

Met de passie voor onderzoek die ik bij de ombudsman heb ontwikkeld en de opgedane kennis in het sociale domein ga ik aan de slag in team Sociaal bij Panteia. De deeltijdstudie Rechten is hier een goede aanvulling op, nu aan sociale domeinen vaak een juridisch vraagstuk ligt. Tussen het werken en studeren door vind ik het leuk om te sporten (zwemmen, hardlopen, yoga), ik schilder of teken zo nu en dan en ik zoek graag de gezelligheid op bij familie en vrienden.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00