"Het Surinaamse verkeersnetwerk was mijn drijfveer om iets met Transport te doen"

gepubliceerd: 02-06-2021

Ik ben Shaya Joemmanbaks en ben geboren en getogen in Suriname. Tijdens mijn Bachelor opleiding aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname werd het mij steeds duidelijker wat ik leuk vind: Transport! De slechte staat en alle knelpunten van het Surinaams verkeersnetwerk zijn ook een motivatie geweest om hier iets mee te gaan doen. Ik besloot daarom in 2018 te verhuizen naar Delft en ben toen gestart met een schakeljaar en vervolgens de Masteropleiding Civiele Techniek: Transport en Planning aan de Technische Universiteit Delft. Ik heb in februari 2021 al mijn vakken afgerond en mocht toen beginnen met een opzet voor mijn thesis. Ik besloot dit in de vorm van een afstudeerstage te doen, omdat ik zo kon leren hoe de zaken eraan toe gaan binnen een bedrijf in Nederland. Via mijn netwerk kwam ik bij Panteia terecht en na een gesprek te hebben bleek dat er een interessante casus was over het gebruik van OpenStreetMap data voor het modelleren van transport. Ik vond dit super leuk, heb toegezegd en ben aan de slag gegaan bij de afdeling Transport en Mobiliteit. Het onderzoek zelf zal 6.5 – 7 maanden duren.

Het onderzoek dat ik zal uitvoeren gaat over het achterhalen van het transport aanbod door middel van populatie synthese en OpenStreetMap data. Dit moet uiteindelijk als input worden gebruikt in microsimulatie modellen, zodat o.a. de verplaatsingen voorspelt kunnen worden.

Voordat ik mijn stage bij Panteia begon heb ik een interdisciplinair onderzoek gedaan in Zuid-Afrika om plastic te recyclen in bouwstenen. Mijn team heeft onlangs hiervoor een beurs gehad om de pilot uit te voeren in Ulundi, Zuid-Afrika! Naast mijn opleiding aan de TU Delft, doe ik ook een opleiding bij NHA in nagelstyling. Dit is een leuke ontspanning en ik kan hier goed mijn creativiteit in kwijt. Verder houd ik van muziek en sporten. Ik heb redelijk wat familie en vrienden hier in Nederland, dus in de weekenden die ik vrij heb zoek ik hun op, maken we het gezellig en wordt er lekker Surinaams gekookt. 

 

Wil je meer weten over mijn onderzoek? Contact Panteia!

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00