Minister bezoekt Panteia project ‘Linked-by-Rail’

gepubliceerd: 11-10-2018

Het ‘linked by rail’ project, wat door Panteia wordt gecoördineerd, richt zich op de verbetering van het spoorvervoer tussen Nederland en Zuid Polen.

In het ‘linked by rail’ consortium werken private partijen (spoorvervoerders, logistics operators en transportbedrijven), samen met de overheid om spoorverbindingen op Zuid Polen tot stand te brengen en de kwaliteit van de service te verbeteren tussen beide landen.

Op 9 oktober bezoekt de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen de Schravemaker terminal in Wroclaw in het kader van dit project. Tijdens dit bezoek zal de nieuwe spoor verbinding tussen Wroclaw en Moerdijk worden gelanceerd. Daarmee is de eerste directe verbinding tussen Nederland en Zuid Polen een feit; en de doelstelling van het ‘linked by rail’ project gerealiseerd.

Panteia coordineert het ‘linked by rail’ project en assisteert daarnaast de Nederlandse en Poolse Ministeries om ‘bottlenecks‘ weg te nemen, organiseert intermodale trainingen en is betrokken bij de organisatie van missies. Andere deelnemers van ‘linked by rail’ zijn: Boekesteijn Transport Service, Schavemaker, Nijman/Zeetank, Nijhof Wassink, Rotterdam Havenbedrijf, Seacon Logistics Group, Raillogix, Eucon, GVT, Van den Bosch en KNV.

Voor meer informatie klik hier. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00