Panteia levert bijdrage aan evenement van de European Composer and Songwriter Alliance over ┬┤gender en diversiteit in de muziekindustrie┬┤

gepubliceerd: 20-05-2021

Panteia heeft het Europees onderzoek naar ‘gendergelijkheid in de culturele en creatieve sectoren’ gepresenteerd tijdens het event van de European Composer and Songwriter Alliance. Het onderzoek is uitgevoerd voor DG Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie (DG EAC).

De studie brengt de positie van vrouwelijke kunstenaars en professionals in de culturele en creatieve sectoren (CCS'en) in kaart en presenteert aanbevelingen om gender gelijkheid in deze sectoren te verbeteren. Uit de studie blijkt onder andere dat er een gebrek is aan internationaal vergelijkbare informatie in de EU, en dat de meer prestigieuze, besluitvormende en creatieve leidinggevende posities relatief vaak vervuld worden door mannen. De loonkloof tussen mannen en vrouwen bestaat nog steeds en genderstereotypen en gendergerelateerde beroepen zijn de oorzaak van beperkte verticale groei van vrouwen in de sectors.

 

Martin Clarke, een van de hoofdonderzoekers van het project, presenteerde de belangrijkste bevindingen en genderstereotypen, evenals best practices die deze stereotypen kunnen aanpakken en tot welke concrete veranderingen deze kunnen leiden.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00