Aanbod en behoefte kennisontwikkeling Erfgoed Academie Brabant

Erfgoed Academie Brabant wilde het huidige aanbod aan educatieve activiteiten samenbrengen, beter ontsluiten en waar nodig de aanwezige leemtes invullen. Om dit goed te kunnen doen was inzicht nodig in zowel het aanbod aan activiteiten als de behoefte bij de doelgroep aan verdere ondersteuning bij kennisverwerving en kennisoverdracht.

Via onderzoek wilde Erfgoed Brabant dit inzicht verkrijgen. Het onderzoek had tevens tot doel te communiceren over de Erfgoed Academie Brabant.

Voor de uitvoering van het onderzoek werd gekozen voor een gecombineerde aanpak waarbij het aanbod in kaart werd gebracht door middel van een kwantitatieve benadering van de doelgroep (via een internetenquête) en waarbij de behoefte van de doelgroep in kaart werd gebracht met een kwalitatieve verdieping (via groepsdiscussies). De doelgroepen van dit onderzoek betroffen wetenschappers, collectiebeherende instellingen (musea, archieven, monumenten, archeologie), erfgoedvrijwilligers, beleidsambtenaren en cultuurcoördinatoren. Het onderzoek leverde naast een praktisch toepasbare rapportage, handvatten voor de invulling van de Academie en een gebruikersgroep (ambassadeurs) voor een eventueel door Erfgoed Brabant te ontwikkelen platform.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00