Betalingsverkeer

In de afgelopen 25 jaar heeft het betaalgedrag van consumenten aan de kassa een enorme verandering ondergaan. Waar voorheen de meeste betalingen contant werden gedaan, pinnen we nu steeds vaker en lijkt de kassaloze winkel slechts een kwestie van tijd.
De ontwikkelingen in de afgelopen jaren tonen aan dat Nederland hard op weg is naar een situatie waarin pinbetalingen de overhand krijgen. Dat is nu al het geval als gekeken wordt naar de waarde van de betalingen, maar dat zal over enkele jaren ook het geval zijn als gekeken wordt naar het aantal betalingen. Naast de omslag van contant naar pin worden bovendien regelmatig nieuwe innovaties in de betaalmarkt geïntroduceerd. Deze ontwikkelingen brengen allerlei vraagstukken mee rond de veiligheid, betrouwbaarheid en kosten van het betalingsverkeer voor zowel ondernemers als consumenten.

Wat biedt Panteia? Panteia verricht al jaren onderzoek op het gebied van betalingsverkeer. Daarbij gaat het onder andere om kosten die ondernemers maken voor de afhandeling van transacties met pin, contant, creditcard of tankpas. Ook brengen we de ontwikkelingen in de markt in kaart en meten we regelmatig hoe ondernemers denken over allerlei aspecten die met betalingsverkeer te maken hebben.

Met ons onderzoek geven we inzicht in thema’s als:

  • de acceptatie en voorkeuren voor betaalmiddelen
  • kosten van de afhandeling van transacties
  • de aanwezige infrastructuur binnen ondernemingen
  • perceptie van betrouwbaarheid en veiligheid
  • bekendheid en gebruik van innovaties.
Onze onderzoeken kenmerken zich door een maatwerkaanpak. Afhankelijk van uw vraagstelling zetten we methoden als dataverzameling, focusgroepen of modellen in.

Meer informatie? Nieuwsgierig naar wat Panteia voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00