Economische impact studies

Panteia brengt de regionale en nationale economische impact van uw organisatie in kaart. We maken daarbij gebruik van het door onszelf ontwikkelde EIGI-model (Economische Impact Grote Instellingen).
We maken onderscheid in kwantificeerbare directe effecten, afgeleide kwantitatieve effecten en kwalitatieve effecten.

Wat is de impact van uw organisatie (onderwijsinstelling, ziekenhuis, cultureel centrum, bibliotheek, museum, binnenhaven, etc.) op de regionale en nationale economie? Bijvoorbeeld de invloed van de consumptieve bestedingen (van bijvoorbeeld uw medewerkers) en investeringen van uw organisatie op de toegevoegde waarde en de werkgelegenheid in de regio en in Nederland? Panteia kan een ‘footprint’ van uw organisatie in termen van toegevoegde waarde en werkgelegenheid berekenen.

Daarnaast zijn er effecten die moeilijk zijn te kwantificeren, zoals de bijdrage van het ontstaan van start-ups of de productiviteit van de beroepsbevolking. Inzicht in de economische impact van uw organisatie helpt u in de rechtvaardiging van uw bestaansrecht (naast uw kernactiviteit), in uw PR, in het aantrekken van investeerders en bedrijvigheid, het creëren van maatschappelijk draagvlak, het onderbouwen van uw subsidieaanvraag, etc.

Panteia brengt regelmatig de economische impact voor verschillende organisaties in kaart. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, onze experts denken graag met u mee.

Voor meer informatie, bekijk onze flyer Economische Impact Grote Instellingen

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00