Gedachtewissel met Europese commissie over 'Erasmus+: Towards a New Programme Generation'

gepubliceerd: 11-10-2018

Kort geleden heeft Panteia met veel genoegen onze recente studie over het Erasmus+ Programme mogen presenteren aan het CULT Comité van het Europees Parlement.

Het Europees Parlement vroeg deze studie onlangs aan om beter inzicht te krijgen in de uitkomsten van één van de EU’s belangrijkste, “flagship” programma’s. Dit programma biedt financiering voor project binnen het onderwijs en beroepsonderwijs, onder scholen, jeugd, en sport. Onze studie bekeek de uitkomsten van het programma, en analyseerde de besluitvormingsprocedures die worden toegepast om het programma in de lidstaten uit te voeren. Het uiteindelijke doel was om tot concrete aanbevelingen te komen voor de volgende cyclus van het Erasmus+ programma, en om tevens een reflectie te bieden om de tussentijdse evaluatie van de Europese Commissie.

Uit onze studie blijkt dat Erasmus+ goed werkt en tot zeer positieve uitkomsten heeft geleid. Het programma ondersteunt zowel scholen, beroepsonderwijs, en het hogere (beroeps) onderwijs, als jongeren, docenten, en staf. Amber van der Graaf and Paul Vroonhof presenteerden deze studie aan het CULT comité van het Europees Parlement en aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Er volgde een scherpe doch constructieve discussie tussen de Parlementariërs over de toekomst van het programma.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00