Merendeel van de Koninklijke NLingenieurs verwacht een hogere omzet in 2019

Al ruim 100 jaar zet Koninklijke NLingenieurs zich als vereniging in voor het bevorderen van onderscheidend ondernemen in de branche. De leden van Koninklijke NLingenieurs zijn private bedrijven die ingenieurs,- en adviesdiensten leveren. Daarbij gaat het om kleinere bureaus tot bureaus die wereldwijd actief zijn.

Activiteiten die Koninklijke NLingenieurs o.a. uitvoert zijn:  de profilering en positionering van de branche, het inzichtelijk maken van de branche door middel van onderzoek  en het overleggen met wet- en opdrachtgevers voor een brede belangenbehartiging.

 

Wat doen wij voor Koninklijke NLingenieurs
Panteia voert regelmatig onderzoek uit voor Koninklijke NLingenieurs. Recentelijk hebben wij de conjunctuurpeiling voorjaar 2019 uitgevoerd.

 

Om een volledig beeld te krijgen van de branche is er informatie nodig vanuit de branche. Dit kan op diverse manieren verkregen worden:  via een internetenquête, schriftelijke vragenlijst of via het verzamelen van de data door middel van telefonische interviews. Bij  alle onderzoeken is het van belang een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen. Dit betekent dat een zo hoog mogelijke response vereist is om en valide onderzoek te presenteren.  Voor het voorjaarsconjunctuuronderzoek heeft Panteia telefonische enquêtes onder de leden van Koninklijke NLingenieurs gehouden.
 

Opvallende punten uit de onderzoeks-analyse
Door de aanhoudende economische groei is het geen verrassing  dat een ruime meerderheid van de leden van Koninklijke NLingenieurs optimistisch is voor 2019. Zo verwacht 62% van de ondervraagden meer opdrachten uit te voeren, 55% van de ondervraagden verwachten daarbij een hogere omzet en 59% van de ondervraagden verwacht dat zij meer medewerkers in 2019 zullen aantrekken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00