Panteia doet weer mee aan de Global Entrepreneurship Monitor

gepubliceerd: 11-10-2018

De Global Entrepreneurship Monitor (GEM) is het meest ambitieuze onderzoeksprogramma over ondernemerschap wereldwijd en loopt reeds sinds 1999. Panteia is hier onderdeel van en voert het onderzoek namens Nederland uit.

 

Inmiddels doen ruim 70 landen mee aan het project. Jaarlijks wordt hiervoor een meting uitgevoerd onder de beroepsbevolking in de deelnemende landen, waarbij onder andere wordt nagegaan in hoeverre de beroepsbevolking actief betrokken is bij het starten of voeren van een onderneming.

De GEM-resultaten verschaffen belangrijke inzichten voor beleidsmakers op het gebied van ondernemerschap. Momenteel loopt de dataverzameling voor de meting van 2016. Panteia verzorgt ook dit jaar weer de dataverzameling voor Nederland. Dat betreft naast de meting onder de beroepsbevolking ook een inventarisatie onder experts over het ondernemerschapsklimaat en de condities voor bedrijfsoprichtingen in Nederland. Naast de jaarlijkse internationale vergelijking door het GEM-consortium stelt Panteia jaarlijks een rapportage over Nederland op.

Bekijk de meest recente rapportage.

Voor meer informatie over de Global Entrepreneurschip Monitor en rapporten klik je hier.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00