Personeelsmonitor Provincies vanaf heden volledig digitaal

gepubliceerd: 11-10-2018

Op 30 juni 2016 verscheen de 23ste editie van de Personeelsmonitor Provincies. Sinds 2013 voert Panteia in opdracht van het A&O-fonds provincies jaarlijks de monitor uit.

In tegenstelling tot de eerdere metingen verscheen dit keer de personeelsmonitor voor het eerst helemaal digitaal!

Personeelsmonitor Provincies De personeelsmonitor wordt gebruikt om het beleid van de individuele provincies te monitoren. Verder dient de personeelsmonitor als benchmark met andere provincies en overheden en dient het als input en monitoring van de cao-afspraken. In de personeelsmonitor worden gegevens gebruikt uit de administratie van de verschillende provincies, het ABP (het pensioenfonds voor overheid en onderwijs), het tweejaarlijkse Personeels- en Mobiliteitsonderzoek (POMO) en andere relevante bronnen. De contactpersonen bij de provincies leveren voor de personeelsmonitor een salarisbestand aan en vullen daarnaast een tweetal internet enquêtes in.

Online tool Voor het eerst zijn de resultaten volledig via een online tool gepubliceerd: Dashboard Personeelsmonitor Provincies. In deze online tool hebben provincies op eenvoudige wijze toegang tot belangrijke HR-data. Bovendien vergemakkelijkt het instrument het maken van vergelijkingen tussen de eigen provincie en andere provincies of de totale sector en dat ook voor verschillende jaren. De tool bevat gegevens over het aantal provincieambtenaren, de werkgelegenheid, ziekteverzuim, leeftijdsopbouw, beloningen en opleiding.  De resultaten worden met grafieken, tabellen en infographics weergegeven. De dashboards  worden gemaakt voor de provincies om onderling te kunnen benchmarken en levert gegevens op die onder andere als input dienen voor arbeidsmarkt- en HRM-beleid en de cao.

Meer informatie Wilt u meer weten over het ontsluiten van arbeidsmarktinformatie via een dergelijk dashboard neemt u dan contact op met Patricia Honcoop.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00