UWV kennisverslag: Verlenging van de loondoorbetalingsverplichting

gepubliceerd: 11-12-2020

De bevindingen van UWV en Panteia over de effecten van de loondoorbetalingsverplichting op werkgevers en werknemers hebben we geïntegreerd in een UWV kennisverslag.

Bij een WIA-aanvraag moet de werknemer een verslag meesturen van de re-integratieinspanningen die zijn werkgever en hijzelf hebben gedaan in de voorgaande twee ziektejaren. UWV toetst dit verslag. Als blijkt dat in de eerste twee ziektejaren te weinig aan re-integratie is gedaan of niet de juiste inspanningen zijn verricht, legt UWV de werkgever de verplichting op om het loon een extra jaar door te betalen. Deze verlenging van de loondoorbetalingsverplichting is bedoeld om de werkgever en zijn langdurig zieke werknemer te stimuleren gemiste re-integratie-inspanningen alsnog te leveren. We onderzochten wat er in dit derde ziektejaar gebeurt en of het beoogde resultaat bereikt wordt.

UWV voerde kwantitatieve analyses uit op de beschikbare data over de inzet van de verlenging. Panteia deed kwalitatief onderzoek naar de effecten van de verlenging op werkgevers en werknemers.

Hier vindt u meer informatie over het volledige rapport. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00