• Kennisgebieden
    Transport & Mobiliteit
    • Duurzaam goederenvervoer
    • Transport corridors & Corridor ontwikkeling
    • Duurzame mobiliteit & OV
    • Verkenning & Prognoses
    • Wetgeving & Instituties
    • EU & Internationaal
    Maatschappij & Economie
    • Arbeidsmarkt
    • Gezondheid & Preventie
    • Participatie & Bestaanszekerheid
    • Bedrijfsleven & Duurzame groei
  • Diensten
    • Beleidsonderzoek & Evaluaties
    • Data & Analytics
    • Marktonderzoek
    • Detachering
    • Advies
  • Actueel
    • Nieuws
      • Woningnood in Europa
      • Total Cost of Ownership-model voor zero-emissie touringcars
      • Veilige en gezonde werkplekken in de horeca – resultaten van de Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico's (Esener)
      • Kindermarketing voor voedingsmiddelen verplaatst zich meer van klassieke media naar online media en sportevenementen
    • Events
      • NEAD bijenkomst 2022
    • Informatie voor respondenten
      • Onderzoek naar omgang met contant geld
  • Werken bij
  • Over Panteia
    • Het Team
      • Maartje van der Aa
      • Marijke Beulen
      • John Boog
      • Sven Bouwmeester
      • Kees Brammer
      • Renske van Breugel
      • Sebastiaan Broekema
      • Arnaud Burgess
      • Martin Clarke
      • Joerian Droog
      • Marko Elings
      • Aad van den Engel
      • Henri Faun
      • Pieter Fris
      • Wouter van der Geest
      • Hadenet Ghebreab
      • Nico de Graaf
      • Douwe Grijpstra
      • Tom Grijspaardt
      • Ton Grimmius
    • Partners
    • Geschiedenis
    • Diversiteit & Inclusie
    • Kwaliteitsmanagement
    • Panteia en Brede Duurzaamheid (SDG's)
      • Panteia vermindert CO2-uitstoot
    • ENSR netwerk
  • Webshop
  • Contact
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Veilige en gezonde werkplekken in de horeca – resultaten van de Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico's (Esener)

Veilige en gezonde werkplekken in de horeca – resultaten van de Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico's (Esener)

EU-OSHA heeft de studie 'Accommodation and foodservice-activiteiten - Evidence from the European Survey of Enterprises on New and Emerging Risks (ESENER)' gepubliceerd. Panteia heeft deze studie samen met IKEI Spanje uitgevoerd.

 

De horecasector in de Europese Unie omvat een breed scala aan bedrijven waaronder hotels, cafés, restaurants, cateraars in industriële en commerciële panden en restaurants inclusief afhaal- en fastfood. De risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) zijn omvangrijk. Het betreft onder meer ergonomische risico’s, wisselende temperaturen en luchtverontreinigende stoffen, het gevaar van uitglijden/struikelen/vallen, gevaarlijke stoffen en veiligheidsrisico’s, maar ook om de psychosociale risico’s die bijvoorbeeld voortvloeien uit het voortdurende contact met klanten, de hoge werklast en de druk om op piekmomenten krappe deadlines te halen.

In het rapport wordt ook ingegaan op sectorspecifieke maatregelen gericht op beter risicobeheer onder meer in de vorm van werknemersparticipatie. Ook de gevolgen van de COVID-19-pandemie komen aan bod.  

 

Lees het verslag hier.

Meer weten?

Jacqueline Snijders
Marktmanager
Martin Clarke
Onderzoeker / Adviseur
Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer
info@panteia.nl
079-322 20 00

Over Panteia
Het team
Onze geschiedenis
Kwaliteitsmanagement

Overig
Webshop
Panteia C02-voetafdruk
Coordinated Vulnerability Disclosure beleid

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn
Alumni Netwerk