Eline Jonkers
Projectmanager
Eline Jonkers werkt sinds 2018 als projectleider en senior adviseur voor de afdeling Transport & Mobiliteit van Panteia. Ze heeft Technische Wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en heeft, voordat ze bij Panteia kwam, meer dan 11 jaar bij TNO gewerkt.
Eline heeft ruime ervaring met het leiden en uitvoeren van nationale en internationale projecten op het gebied van mobiliteit. Haar inhoudelijke focus ligt op projecten in de domeinen Intelligente Transportsystemen (ITS), mobiliteitsbeleid, openbaar vervoer en Monitoring & Evaluatie. Eline houdt ervan om verkeers- en vervoersdata inzichtelijk te maken en effecten van mobiliteitsmaatregelen (op doorstroming, veiligheid en milieu) te bepalen. In diverse projecten was ze verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van Monitoring & Evaluatie: van het opstellen van onderzoeksvragen tot de verzameling en analyse van (objectieve en subjectieve) data.
Voorbeelden van projecten waar Eline bij Panteia aan werkt (of heeft gewerkt), zijn:
- Monitoring van de economische verlieskosten die veroorzaakt worden door vertragingen. Zowel voor alle modaliteiten in het goederenvervoer (Multimodale Infrawijzer, in opdracht van de Logistieke Alliantie) als voor alle verkeer op de weg (in opdracht van Rijkswaterstaat).
- Coördinator Monitoring & Evaluatie van SmartwayZ.NL. Samen met MuConsult is Eline coördinator van de Monitoring & Evaluatie (M&E) van SmartwayZ.NL, hét innovatieve mobiliteitsprogramma in Zuid-Nederland. 141 partners, waaronder IenW, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen werken binnen het programma samen om de bereikbaarheid te verbeteren en innovatie te stimuleren. Bij M&E gaat het om het continu inzichtelijk maken van de resultaten van het programma. Dit geldt zowel voor de activiteiten die uitgevoerd worden als de effecten van de mobiliteitsoplossingen.
- Monitor Vracht: onderzoek naar welke wegverkeer gerelateerde informatiediensten en rijtaakondersteunende systemen vrachtwagenchauffeurs tot hun beschikking hebben, hoe zij deze gebruiken, of ze de adviezen opvolgen, wat de effecten ervan zijn en hoe tevreden zij zijn zij over de kwaliteit van de diensten. Dit onderzoek is in 2019 en 2022 uitgevoerd aan de hand van online en telefonische enquêtes onder vrachtwagenchauffeurs en logistieke ondernemers.
- Inventarisatie maatregelen tegen vervoersarmoede voor de G4. In 2020 heeft Panteia voor de G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) een inventarisatie gemaakt van onderzoek, projecten en maatregelen die in de G4 gemeenten zijn onder- en genomen op het gebied van vervoersarmoede. Het doel van de opdracht was om inzicht te krijgen in wat er gedaan wordt om vervoersarmoede te verminderen, en om, met een expert panel, te reflecteren op aandachtspunten voor aanvullend onderzoek en beleidsontwikkeling op het gebied van vervoersarmoede in de steden.
- Bereikbaarheid van voorzieningen en vervoersarmoede Zuid-Holland: de bereikbaarheid van voorzieningen voor verschillende doelgroepen is onderzocht om inzicht te krijgen in de vervoersarmoede in de provincie, in de huidige situatie en voor verschillende toekomstscenario’s.
Bij de uitvoering van diverse projecten heeft Eline ruime ervaring ontwikkeld in het organiseren en leiden van projecten, workshops en interviews. Het in begrijpelijke en leesbare taal weergeven van complexe (onderzoeks)resultaten en processen is een aspect dat zij daarbij goed beheerst.