Kapitaalmarktstudies

Panteia verricht op het veld van financiering en de kapitaalmarkt veel onderzoek. Wij brengen de vraag naar kapitaal en knelpunten in de financiering van bedrijven in kaart. Daarbij kijken we niet alleen naar klassieke vormen van financiering, maar ook naar nieuwe vormen.
Sinds de kredietcrisis is het voor bedrijven een stuk ingewikkelder om het benodigde kapitaal voor het continueren en uitbouwen van het bedrijf bij elkaar te krijgen. Daarbij laat onderzoek naar financieringsvraagstukken steeds weer zien: juist ondernemers en ondernemingen die betrekkelijk bescheiden bedragen willen lenen voor werkkapitaal, start van een bedrijf, uitbreiding of nieuwe activiteiten, hebben minder kans die te krijgen bij gevestigde financiële instellingen. Voor jonge, innovatieve startups die risicofinanciering nodig hebben is het helemaal lastig. Ook de financiële sector zelf worstelt met de situatie na de kredietcrisis. Toenemende regeldruk met bijbehorende kostenstijgingen maken het moeilijker om het volledige veld van financieringsbehoeften te dekken. Dat merkt de buitenwereld ook en er komen dus steeds meer alternatieve mogelijkheden om bedrijfsfinanciering vorm te geven. Verder zijn ook overheden actief op de financieringsmarkt: garantieregelingen, innovatie fondsen, herverdeling van middelen voor Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, ondersteunen van nieuwe aanbieders van financiering, stimuleren van business angels, etc.

Panteia heeft veel ervaring in financieringsonderzoek. We denken graag mee over uw vraagstuk, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00